A BRÚNÓ-SOROZAT

A Brúnó-sorozat a magyar főváros bemutatásával kezdődött. A Brúnó Budapesten könyvekben az építészmérnök végezettségű meseíró rövid történetekbe ágyazva kalauzolja végig az óvodáskorú olvasókat Budapest érdekes helyszínein. A hét kötet 2012 és 2023 között jelent meg a Móra kiadó gondozásában. A mesékhez társasjáték és puzzle is készült, a sorozat ingyenes applikáció formájában is elérhető. Később két kiegészítő kötet is megjelent, melyek a főszereplő kisfiú, Brúnó szemszögéből járnak körbe két fontos témát: a kistestvér érkezését és az első hét születésnapot. A Brúnó Budapesten sorozat kiérdemelte az építész szakma irányából érkező elismerést, a Sivatagi Kőrózsa-díjat, melyet a 19. Nemzetközi Építészkongresszuson adtak át, illetve 2023-ban Budapest Főváros Közgyűlése Budapestért-díjat adományozott Bartos Erikának. A városjáró érdekességeken túl a sorozat számos más témát is körbejár, ami az óvodás, kisiskolás korosztály számára fontos.

A Brúnó a Balatonon című sorozat ismét az óvodás korú főszereplő, Brúnó segítségével viszi végig az olvasókat a Balaton partján, nagy részletességgel bemutatva a természeti, földrajzi szépségeket, érdekességeket, kirándulóutakat. A sorozat  elnyerte a Balatoni Szövetség által megítélt Balaton Díjat. Az első kötetből a Balaton-felvidéket ismerhetjük meg, a másodikból a Déli-partot, a harmadik kötet a nyugati karéjt, Keszthelyt és környékét barangolja be. A sorozatért és egyéb munkáiért a szerző átvehette a Magyar Nyelvőr Díjat.


A Brúnó Budapesten sorozat hat könyve Foglalkoztatók a Brúnó Budapesten sorozat hat könyvéhez A Brúnó Budapesten sorozat hat könyve A Brúnó Budapesten sorozat hetedik, ünnepi kötete A Brúnó meséi sorozat két könyve A Brúnó Budapesten sorozat applikáción A Brúnó Budapesten sorozathoz készült Városjárás című társasjáték A Brúnó Budapesten sorozathoz készült Kiskörút - Nagykörút című puzzle A Brúnó Budapesten sorozathoz készült Dunafutam című társasjáték A Brúnó a Balatonon sorozat három könyve A Brúnó a Balatonon sorozat három könyve A három Balaton-könyvvel

Bogyó és Babóca webshop


A Bogyó és Babóca sorozat első kötete 2004-ben jelent meg az építészmérnök végzettségű Bartos Erika rajzaival és szövegével, majd sok ezt újabb könyv követte, a mesékből egy magától fejlődő, szeretetből táplálkozó sorozat bontakozott ki…


Kapcsolat A weboldal tartalma engedély nélkül nem másolható, mind a képanyag, mind a szövegek átvételéhez a szerző írásos hozzájárulása szükséges.
Webszerkesztő: Webműhely Kft.